Коледна картичка с отпечатани ръчички пътува за Брюксел при евродепутата Владимир Уручев

Коледна картичка с отпечатани ръчички пътува за Брюксел при евродепутата Владимир Уручев

Дядо Коледа раздаде подаръци днес на 115 специални деца в Смолян, а преди да дойде талантливите малчугани твориха чудеса в коледните работилници по интереси. Още от неделната сутрин ресторант „Централ” се преобрази в детско царство. Всяко детенце получаваше стикер с името си, коледна звезда и шапка, шалче и гривничка. След това се отправяше в работилниците – украсяване на коледна елха, изработване на сурвачки и картички, а някои предпочетоха да играят под звуците на новогодишни песни. Родителите им бяха още по-развълнувани от тях, защото гледаха как сияят от щастие лицата им.

Тържеството се състоя благодарение на евродепутата Владимир Уручев, който закупи подаръците на малчуганите. Организацията на празника е на ПП ГЕРБ, областния координатор и кмет на Смолян Николай Мелемов. Депутатът д-р Даниела Дариткова и Мелемов бяха посрещнати от децата и родителите с думи на благодарност и бурни аплодисменти. 11–годишната Йорданка подари на кмета картичка, която сама е изработила за него с послание винаги така да се грижи за децата на Смолян. Той получи за подарък и уникална сурвачка, която малчуганите изработиха за него. „Скъпи деца, вие заслужавате този празник, защото няма нищо по-хубаво от вашите прекрасни детски усмивки, а когато вие сте щастливи и ние, възрастните, сме спокойни. Желая ви вълшебни празници, да сте живи и здрави и да растете за радост на своите родители”, пожела Мелемов. Д-р Дариткова, която е личен лекар на повечето от тях, също получи подаръци, изработени от дечицата. Много от тях се снимаха за спомен с нея. Председателката на Съюза на инвалидите в Смолян Захаринка Славчева, благодари на Уручев, Мелемов и Дариткова, които винаги са били съпричастни към проблемите на хората с увреждания и винаги им подават ръка за помощ. „Вие направихте децата и родителите им щастливи и този ден за тях ще остане специален”, посочи Славчева.

„Аз съм една от майките на тези деца и съм горда, защото сме късметлии, че имаме деца със специални потребности. Със своето изкуство те правят света по-добър”, каза Петя Пампорова. От името на родителите тя също благодари на организаторите на тържеството и на председателката на Съюза на инвалидите в Смолян Захаринка Славчева за усилията, които полага към всяко едно дете. Всички отправиха благодарности и към Ресурсния център в Смолян, който се грижи от душа и сърце с професионализъм за всяко дете. Педагозите, психолозите и директорката на центъра Мария Семерджиева отново бяха при своите възпитаници. Заедно с тях и д-р Дариткова те разговаряха и консултираха родителите по всички въпроси, които ги интересуват.

За доброто им настроение се погрижиха водещите на коледното тържество Веска и Мария Бабаджанкови, Деси Минчева – Тодорова, Митко Мазаров, Мони Иванов и домакините от р-т „Централ”. Огромна коледна картичка с отпечатъци от ръчичките на всички дечица ще отпътува за Брюксел като подарък за евродепута Владимир Уручев, който ги направи щастливи и им даде възможност да покажат какви чудеса могат да сътворят от сърце.

Вирни се горе