Кметове на ГЕРБ от областта ще участват в заседание на групата на ЕНП в Комитета на регионите

 Кметове на ГЕРБ от областта ще участват в заседание на групата на ЕНП в Комитета на регионите

Кметовете от ГЕРБ в областта – Николай Мелемов (Смолян), Тодор Бозуков (Чепеларе), Антим Пържанов (Доспат) и Мирослав Янчев (Златоград) ще участват в заседание на групата на ЕНП в Комитета на регионите, което ще се проведе в София. Заедно с тях ще бъдат зам.-кметът на община Смолян Марин Захариев и председателят на ОбС в Смолян Филип Топов.

Форумът ще премине под мотото „Големите градове – генератор на растеж, икономическо развитие и конкурентоспособност в регионите”. Срещата ще бъде открита от столичния кмет Йорданка Фандъкова и председателя на групата на ЕНП в Комитета на регионите Михаел Шнайдер. Изказвания ще направят Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие и благоустройството, Ян Олбрихт – член на групата на ЕНП в Европейския парламент и докладчик по Наредбата за фонд за Регионално и европейско развитие, Марек Возняк – председател на Комисията по териториално сближаване в Комитета на регионите.

По време на форума ще бъдат дискутирани различните възможности за използване на финансовите инструменти на ЕС в подкрепа на устойчивото градско развитие. Освен това ще бъдат разгледани целите на бъдещия Европейски фонд за регионално развитие след 2014 г. Първият панел на форума ще обсъди „Предизвикателствата и възможностите в прилагането на инструментите на европейската политика в градовете и регионите“, а вторият – „Инструментите на европейската политика“. Семинарът ще завърши с приемането на политическа декларация относно градското измерение на политиката на сближаване след 2013 г. Форумът ще се проведе на 9 ноември 2012 г. (петък) в зала „Роял” в „Шератон хотел Балкан“ (София). Началото на срещата е от 9:00 часа.

Вирни се горе