Кметът на Паранести покани д-р Даниела Дариткова на женски футболен турнир

Кметът на Паранести покани д-р Даниела Дариткова на женски футболен турнир

Кметът на Паранести Николаос Каяолу покани народния представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова да посети гръцката община в периода 26-29 август,съобщиха от пресцентъра на партията.

Тогава ще се проведе балканско футболно първенство между женски отбори на Гърция, Албания, България и местния отбор на Паранести. Депутатът получи покана и за средата на октомври, когато община Паранести организира планински маратон с дължина 120 км. Мащабното спортно мероприятие е ежегодно, като по думите на градоначалника тази година гостите и участниците ще бъдат дойно повече от предишната.

Предложенията към депутата бяха оправени на българо-гръцкия събор в с.Арда, който се проведе в събота. Дариткова благодари за поканите и заяви,че отношенията между българския и гръцкия народ са изключително близки и колко повече пътища има отворени помежду им, толкова по-добре за двете страни. „В днешните трудни времена развитието на туризма може да смекчи негативните ефекти на кризата“, изтъкна депутатът. Според нея приоритетното отваряне на пътищата Рудозем-Ксанти и Арда-Паранести ще даде тласък за развитие на българската и гръцката икономика. „Бизнесът също разчита на новите коридори за привличане на инвестиции и на повече туристи“, допълни Дариткова.

Николаос Каяолу помоли Дариткова да постави въпроса за отварянето на пътищата на висше държавно равнище. В края на разговора и двамата се обединиха около становището, че е нужна решителност на ниво ръководители на двете правителства, за да стане факт по-бързото изграждане и отваряне на граничния път от Арда към Паранести. Градоначалникът на Паранести, който се похвали, че има 40-годишен управленски опит и 11 внука, посъветва Дариткова да не дава големи обещания като гръцките политици, които приканваха хората да взимат големи заеми и докараха държавата до това положение, в което е сега.

На празника на Арда и Арденските родове присъства още кметът на община Авдира Василис Чолакидис, областният управител на Смолян Стефан Стайков,председателят на ОбС Филип Топов, общинските съветници от ГЕРБ Красимир Исаков, Софка Иванова, Мариана Сивкова, Елин Лилов и представители на община Смолян.

Вирни се горе