Кирил Асенов /КРОС/: 6 месеца кредит на доверие към ръководството на Общината, ние не искаме постове!

Кирил Асенов /КРОС/: 6 месеца кредит на доверие към ръководството на Общината, ние не искаме постове!

Местната коалиция КРОС подкрепи кандидатурата на Славка Каменова, издигната от ПП ГЕРБ за председател на Общински съвет – Смолян

„Решихме да дадем кредит на доверие от шест месеца на ръководството на община Смолян, обяви Кирил Асенов общински съветник и лидер на местна коалиция КРОС, която е втора по сила след ГЕРБ в разпоредителния орган. Това стана ясно на пресконференция, която дадоха лидерът на КРОС Кирил Асенов и кметът на община Смолян Николай Мелемов. „След анализ се оказа, че никоя политическа сила не може да издигне смислен кандидат за председател на Общинския съвет, ако няма коопериране, единомислие и посока, която да се следва”, каза Асенов. По думите му след проведена консултация с г-н Мелемов са постигнали споразумение КРОС да подкрепят избора на Славка Каменова, но при условия за бързи реформи. Сред най-важните 4 точки са избор на нов главен архитект на Общината, с цел улесняване на инвестициите и създаване на подходяща среда за тях. Второто условие е ревизия на разходите на общината, като се преразгледат съществуващите и действащи към момента договори. Според Кирил Асенов те имат нужда от актуализиране като цени и условия, тъй като са непазарни. На трето място е транспортната схема на общината, която не е променяна от 1992 година и е голям проблем за инвеститорите в града. Четвъртото условие е прозрачност в управлението в община Смолян, като се има предвид директни възлагания по бедствията и авариите, по еврофондове, като е необходимо да се създаде комисия и да се следи всичко по тези процеси. „Ние смятаме да дадем кредит на доверие, който да бъде 6 месеца и вярваме, че резултатите ще са видими до една година”, каза Асенов.

„Съгласен съм, да работя с всеки общински съветник на принципни теми, открито и ясно. Съгласен съм, че има нужда от оптимизиране и в административното обслужване, и конкурсното начало е най-добрия вариант. Готов съм да се чуе всяко предложение и експертно мнение", заяви от своя страна кметът Николай Мелемов. Той бе категоричен, че е важен диалога в местния парламент.

Предстои да се разработят темите и предложенията и след това да се подпише меморандум за съвместна работа. По тяхното развитие ще се отчита напредъка пред обществеността, посочи Асенов.

Вирни се горе