КАТ няма да глобява за винетки до 31-ви януари

КАТ няма да глобява за винетки до 31-ви януари

Товарните и леки автомобили, които влизат на територията на България в началото на годината, ще могат да закупят винетни стикери за 2010 г. от всички ГКПП в страната, съобщават от МВР, предаде БГНЕС. На този етап винетки могат да се набавят и в областните пътни управления и в централната сграда на Агенция „Пътна инфраструктура” на площад „Македония” 3 в София.

За облекчение на гражданите, на 31 декември, 2 и 3 януари ще има дежурни служители в областните пътни управления и в сградата на АПИ с работно време от 9.00 до 17.30 ч., откъдето могат да се закупят винетни стикери за 2009 г. и следващата година. Годишните винетки за 2009 г. ще важат до 31 януари 2010 г. Седмичните и месечните винетни стикери, закупени в края на декември 2009 г., ще са в сила до съответната дата на януари 2010 г.

Към момента все още не е сключен договор между Агенция „Пътна инфраструктура” и избрания изпълнител в конкурса за разпространение на винетни стикери поради подадена жалба от друг участник в конкурса. Затова контролните органи на КАТ „Пътна полиция” няма да глобяват гражданите, които не са успели да закупят краткосрочни винетни стикери до 31 януари 2010 г.

От фирмата-разпространител „ДЗИ Транс” ЕАД е получено писмено уверение в Агенция „Пътна инфраструктура”, че към момента на разпространителските пунктове има всички видове винетни стикери за 2009 г. в достатъчни количества, за да задоволят търсенето на гражданите.

Вирни се горе