Карадайъ: Ако президентът забави мотивите си, това ще бъде дребно заиграване

Карадайъ: Ако президентът забави мотивите си, това ще бъде дребно заиграване

Ще се съобразим с мотивите на президента, но нека ги видим. Това коментира пред журналисти депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ, цитиран от КРОСС. По думите му, ако президентът забави мотивите си, това ще бъде дребно заиграване.

Според Карадайъ всички граждани имат интерес да влязат в сила новите изборни правила.

“Най-вероятно има добри експерти в президентската администрация, които ще изложат своите мотиви, ще се съобразим и с тях, има достатъчно добри изборджии в България, заедно с експертите ще се съобразим с мотивите, но нека да ги видим”, посочи той.

„От това, което чета от пресцентъра на президентството не виждам никакви рискове", каза Карадайь.

„От гледна точка на конституционните права на българските граждани, считам, че няма никаква разлика между новия изборен кодекс и кодекса Фидосова. И двата кодекса еднакво ограничават конституционни права на български граждани", посочи депутатът.

Народният представител коментира пред журналистите въвеждането на машинно гласуване, като призна, че очаква добър резултат от тях. “Нека вървим стъпка по стъпка, да ползваме и световен опит, най-вероятно с развитие на ИТ-технологиите ще се върви и към дистанционно гласуване, но сега нито в европейски, нито в световен мащаб има технология, която да гарантира тайната на вота”, изтъкна още народният представител.

Вирни се горе