Калфин: Докато Цветанов е вътрешен министър, няма да влезем в Шенген

Калфин: Докато Цветанов е вътрешен министър, няма да влезем в Шенген

При управлението на ГЕРБ имаме политически проблем в ЕС, обвини бившият министър на външните работи и настоящ евродепутат от БСП Ивайло Калфин, предаде КРОСС.

Той заяви по БНТ, че докато Цветан Цветанов е министър на вътрешните работи България няма да бъде приета в Шенген. Според него страната ни стои все по-зле на световната сцена. От началото на 2007 г. работим за членство в Шенген, за първи път проблемът се постави на политическо равнище преди 2-3 месеца, коментира той.

Според Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ, някои политици вече са започнали предизборното си говорене и заради това сипят обвинения към управляващите.

Тези атаки срещу Цветанов са, защото на някои политически формации не им харесва това, че се възстановява доверието към нас като към активен партньор на евроатлантическата сцена и се търсят начини да дискредитация, коментира той.

Според него България ще изпълни техническите критерии за членство в Шенген до март тази.

Калфин настоя, че когато шефът на митниците обвинява вътрешния министър, че подкрепя контрабандата, най-важното е как е изтекла информацията, защото това се отчита от нашите партньори. Освен това за не знам каква е българската позиция по въпроса. Правителството казваше – готови сме, сега премиерът казва не сме готови, къде е истината, риторично попита социалистът.

Вирни се горе