Кадафи заразил децата в Бенгази със СПИН

Кадафи заразил децата в Бенгази със СПИН

Режимът на Кадафи е виновен за заразяването на децата в Бенгази с вируса на СПИН. Това обяви в сензационно интервю късно миналата вечер министърът на правосъдието на Либия Мустафа Мохамед Абделжалил, съобщи „24 часа”.

Изявлението бе дадено по телефона от джамахирията и излъчено на живо по арабския сателитен канал “Ал Джазира”.

Абделджалил, който е дългогодишен съдия, даде случая със смъртоносната епидемия само като един от примерите за извършените от режима престъпления срещу собствения му народ.

Така той оневини морално българските медицински сестри, които получиха смъртни присъди по обвинение, че са заразили умишлено с вируса на СПИН повече от 400 либийски деца.

Най-сетне истината, която се опитвахме да докажем осем години в Либия, излезе наяве, коментира пред „24 часа” Пламен Ялнъзов, който бе адвокат на българите по време на дългогодишния процес в джамахирията.

Другият защитник на медиците Георги Гатев също коментира новината: "Винаги съм знаел, че тази истина рано или късно ще излезе, защото всичко беше инсценирано от начало до край. Съдебният процес беше пълен фарс, а цялата история с нашите сестри беше тотален рекет.

Подобни режими са безскрупулни и наистина могат да затрият не само 400, а десетки хиляди души и после да хвърлят вината върху някой друг. Те и сега се оправдават, че някой отвън е виновен за бунтовете. Но аз си спомням, че по време на делата имаше либийци, и обикновени, и по-високопоставени, които се съмняваха, че цялата работа е нагласена."

Вирни се горе