„Изплащам ипотека за апартамента, който купих с огромни усилия”

„Изплащам ипотека за апартамента, който купих с огромни усилия”

Съпругата на депутата Елин Андреев – Светлана

Преди дни Сметната палата изнесе информация относно имотното състояние на депутатите. Тогава публикувахме новина, в която съобщихме, че смолянските депутати Николай Мелемов от управляващата партия ГЕРБ и колегата му от ДПС Елин Андреев са декларирали най-много имоти в годишните си данъчни декларации. Другите трима народни представители от региона Даниела Дариткова ГЕРБ, инж. Димчо Михалевски БСП и Ариф Агуш от ДПС са декларирали по един лек автомобил и кредити. Елин Андреев от ДПС е собственик на ½ идеални части от два апартамента в София. Цената им е по 50 856 лв., които са взети със заеми. Той е собственик и на лек автомобил „Опел” за 1100 лв. Андреев е взел два кредита, потребителски в размер на 21 970 лв. и ипотечен за 50 000 лв. Съпругата на Елин Андреев – Светлана Андреева ни потърси с молба да обясни, че в така изнесената новина има неща, които не са изяснени.

  • Г-жо Андреева, какво от изнесената информация не е вярно?

  • Аз бившата съпруга на Андреев заявявам, че по време на брака ни сме закупили един апартамент. За втория не желая да носи отговорност и бреме върху гърба си, достатъчен ми е единия, за които положих огромни усилия да закупя.Той ме гонеше от депутатския апартамент, аз бях принудена да изляза на квартира или да плащам ипотека. Така и стана! Ипотека има да, но я изплащам аз – 419 лв. с учителската си заплата. Потребителският му кредит е за жилището, което изплащам, защото обществена тайна е, че един апартамент не струва колкото една ипотека. За други имоти не ме интересува.

Съпругата на Елин Андреев сподели още неща пред екипа на Smolyannews.com относно брака им и депутатството на Eлин Андреев, и партията, от която той е избран. Светлана и Елин Андрееви са разведени, но тя предпочете да изрази своята позиция и истината относно имотното състояние на депутата от ДПС.

Вирни се горе