Изпълнителното бюро на БСП подаде оставка, Корнелия Нинова – не

Изпълнителното бюро на БСП подаде оставка, Корнелия Нинова – не

Не можем да оставим партията без председател в този момент, мотивира се тя

Цялото Изпълнително бюро на БСП е подало оставка. Това обаче няма да направи лидерът на левицата Корнелия Нинова.

„Бях избрана само преди 6 месеца с голямо мнозинство в партията. По-важното е, че предстоят формирането на парламент, изключително важният въпрос за управлението на държавата, а могат и да се наложат и предсрочни избори. В този момент не можем да оставим партията без председател”, заяви Нинова на брифинг в партийната централа.

Тя каза, че целта на БСП е била да е първа политическа сила на изборите. „Не я постигнахме. За нас това е тежка загуба”, каза Нинова. Апокалиптичните картини, които се чертаели за БСП, били пресилени.

„Били сме в такова състояние, излизали сме от него. Гледаме напред. Разбира се, днес няма да използвам клишетата, ние тепърва ще анализираме, ще видим. За нас причините са ясни", каза Нинова.

БСП няма по никакъв начин да подкрепи правителство, предложено или подкрепено от ГЕРБ.

„Основната ни задача беше да разбием модела „ГЕРБ". След тези избори ГЕРБ вече не може да управлява и Борисов повече няма да е премиер. Но това е само началото. Този модел ще се съпротивлява, а окончателното му отстраняване ще е дълъг процес”, каза Нинова. „Без БСП бъдещите решения на НС не може да се вземат”.

Вирни се горе