Ивайло Калфин изрази признателност към родопчани

Ивайло Калфин изрази признателност към родопчани

Чувствам се задължен да изкажа своята искрена благодарност към родопчани, които издигнаха моята кандидатура за евродепутат и след това я подкрепиха. Това каза ексвъншният министър на Република България и евродепутат Ивайло Калфин на пресконференция в Смолян. В своето експозе Калфин потвърди ангажиментите си към община Смолян и към региона. Той обеща да работи за приемането на повече проекти по европейските програми и най-важното – ще настоява за отваряне на малките гранични контролно-пропускателни пунктове: Смолян – Арда – Паранести – Драма и Златоград – Термес.

На пресконференцията стана ясно, че Ивайло Калфин е избран за зам. председател на бюджетната комисия на Европейския парламент. Той е единственият депутат от Източна Европа на такъв висок пост. Това ще му е от полза при отстояването на различни програми свързани с изграждането на инфраструктурата към българо-гръцката граница и придвижването на страната ни към Шенген.

Калфин е на почивка в с. Арда, а в Смолян бе по покана на кмета на общината Дора Янкова. След срещата си с журналисти, Калфин и Янкова се включиха в молебена, отслужен от Константийският епископ Антоний в Устово, по повод 4-та годишнина от наводнението на квартала – август 2005-а.

Вирни се горе