Инж. Димитър Кръстанов: Правителството залага специални инвестиции за област Смолян

Инж. Димитър Кръстанов: Правителството залага специални инвестиции за област Смолян

Областният управител инж. Димитър Кръстанов, Георги Кисьов – общински съветник от ОбС-Смолян, Евгени Атанасов – член на ИБ на Общинския съвет на БСП-Смолян и младежи от МО на социалистите, начело с председателя си Слави Димитров уважиха традиционният курбан за здраве и берекет в смолянското село Влахово.

Здраве, щастие и берекет пожела на домакините областният управител инж. Кръстанов. И напомни, че правителството залага специални инвестиции за региона, ще отваря и програми за намаляване на безработицата, която е проблем най-вече за малките населени места. Тези около Смолян обаче имат привилегията, хората им да пътуват до града.

Все повече фирми като „Костал”, „ЕМЕ”АД и др. търсят работници, но трябва да са специалисти и подготвени, уточни още той.

Kметът Николай Кокаланчев, който е трети мандат избираем управник на Влахово от БСП, и негово дело е възстановяването на курбана, напомни, че от няколко години има магерница, със столова, специално изградена в кметството. Община Смолян от времето на кмета Дора Янкова помага със средства, за да стане готварницата, разказва Кокаланчев. За да има къде селото да гощава близки и приятели за абитуриенти или други семейни поводи. На курбана пък зареждаме маси за по 80 човека едновременно и така се извъртат повече от 800 души, сочи още кметът-домакин. И хвали съселяните си, с чиито безвъзмезден труд е сътворено всичко в магерницата и столовата. С набрани от селото средства е закупен и днешният курбан – една крава, 4 овце и 25 кг. ориз. А цял екип начело с Фатме Велизова, която от 30 години готви курбани, е приготвил вкусната храна, която да донесе здраве и берекет на влаховци.

Вирни се горе