Главен инспектор Евгений Василев е назначен за временен началник на ОД на МВР-Смолян

Главен инспектор Евгений Василев е назначен за временен началник на ОД на МВР-Смолян

Със заповед на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев временно е назначен на длъжността директор на ОД МВР – Смолян главен инспектор Евгений Владимиров Василев. Той бе представен пред ръководния състав на дирекцията от комисар Милчо Енев – заместник-директор на Главна дирекция “Национална полиция”.

Евгений Василев е роден на 05.04.1966 г. в гр. Девин. Семеен е, с две деца. Завършил е Висше военно училище “Васил Левски” в гр. Велико Търново и право в ЮЗУ “Неофит Рилкси” в гр. Благоевград.

Евгений Василев постъпва в системата на МВР на 01.10.1988 г. като инспектор “Контрол над общоопасните средства” в ОД МВР – Смолян. От 01.02.1989 г. е инспектор в КАТ – Пътна полиция при ОД МВР – Смолян. На 09.04.2002 г. е назначен на длъжност началник на сектор КАТ – Пътна полиция при ОД МВР – Смолян. На 18.05.2005 г. е назначен на длъжност началник на Районно управление “Полиция” – Смолян. От 10.03.2010 г. до назначаването му за директор на ОД МВР – Смолян е началник на група “Отбранително-мобилизационна подготовка” в областната дирекция. Награждаван е седем пъти за постигнати високи професионални резултати и по случай празника на МВР – 5 юли.

Досегашният директор на ОД МВР – Смолян комисар Кирил Хаджихристев остава на работа в системата на МВР.

Вирни се горе