ГЕРБ спечелиха частичните избори в с. Беден, БСП оспорва изборите

 ГЕРБ спечелиха частичните избори в с. Беден, БСП оспорва изборите

Кандидатът на ГЕРБ Стоян Настанлиев е новият кмет на девинското село Беден, след като той получи 121 действителни гласа от втория тур на частичните местни избори. Това става ясно от решение на Общинската избирателна комисия в Девин, с което Настанлиев е обявен за кмет на населеното място. Опонентът му Николай Димов от БСП е получил 112 гласа.

На изборите вчера са гласували общо 245 души или избирателната активност е била около 70%, като 10 бюлетини са били зачетени като недействителни, а две са пуснати, без да са посочени нито един от кандидатите. Изборният ден е протекъл без жалби за нарушения, но протоколът на Секционната избирателна комисия е подписан с „Особено мнение“ от секретаря на СИК Росица Митева и член на СИК Виолета Манчева. От Областното ръководство на Българската социалистическа партия в Смолян обявиха тази сутрин, че ще оспорват изборите в село Беден, предаде Дарик.

„Ще оспорват изборите, заради цялостната кампания“, коментира председателят на Областният съвет на БСП в Смолян Рабие Кьосева. Според нея БСП днес ще дадат пресконференция в София, където в детайли ще обявят намеренията и мотивите си.

До частичните кметски избори се стигна, след като избраният управник на редовните избори на село Беден Захари Стоилов замина на гурбет във Франция.

Вирни се горе