ГЕРБ спечели изборите за кмет на община Баните

ГЕРБ спечели изборите за кмет на община Баните

Кандидатът на ГЕРБ Павлин Белчев спечели убедително частичните местни избори в община Баните. Според паралелното преброяване той получи 1822 гласа в своя подкрепа срещу 770 гласа за опонента му Ферад Емин от ДПС. На първи тур Белчев беше подкрепен от 1100 избиратели, а Емин от 811. Имащи право на глас в община Баните са 3 552 жители.

Павлин Белчев е на 38 години, семеен, с двама сина. Завършил магистратура по „Международни отношения“ към СУ „Св. Климент Охридски“, по „Право“ към ЮЗУ „Неофит Рилски” и по „Икономика“ към ВСУ „Черноризец Храбър“. Специализирал „Международно право и международни отношения“ в Австрия и Гърция. От началото на 2020 г. заради пандемията се завръща със семейството си в родната община с изградена вече кариера в Министерство на земеделието, храните и горите.

Дейността му е била свързана с европейска интеграция и международни отношения, със Световната търговска организация, с проекти за популяризиране на български храни в ЕС и трети страни, с регистриране на български храни със защитени наименования на ниво ЕС, с участие в изготвяне на нормативни актове на национално и европейско ниво. „Изборите бяха тежки, но благоприятни за нас. Сега се захващаме за работа, защото програмата ми е доста конкретна и амбициозна. Най-важното е да не се спира подема, в който се намира общината, а това няма как да се случи без стабилно управление на страната. Ще се старая да бъда визионер и да виждам възможностите отвъд хоризонта“, коментира Павлин Белчев след изборната победа.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе