ГЕРБ проведе срещи със структурите в Мадан и Рудозем

ГЕРБ проведе срещи със структурите в Мадан и Рудозем

Управлението на ГЕРБ показва държавна позиция за развитието на региона ни. Това се дължи на правителството, което отпуска средства на всички общини и не се прави политическо разделение. Този извод направиха участниците по време на срещите на местните структури на ГЕРБ в Рудозем и Мадан. В тях участваха евродепутатът Владимир Уручев, народният представител Недялко Славов и областният координатор на партията Николай Мелемов. Правителството даде импулси в този регион като помогна за разрешаването на проблема с „Горубсо“ и задвижи проектите за каскада „Горна Арда“ и яз.“Пловдивци“, подчерта евродепутатът Уручев в Рудозем.

Това, което се случи в мандата на ГЕРБ за този регион, не е правено дори в годините на прехода, коментира и депутатът Славов. Той посочи на първо място „Горубсо“, защото переспективите за предприятието са много добри и развитието на рудодобива ще даде възможност за голяма заетост в региона. „Нашето правителство разгърна в такава степен еврофондовете, че кметове дори на други политически сили признават това, което правим в тази сфера”, посочи Славов. Той допълни, че няма община в Смолянска област, която да няма одобрен проект по селските региони.

Общинският ръководител на ГЕРБ в Рудозем Шукри Халилов сподели като основен проблем натискът, който се оказва от ръководството на общината върху членовете и симпатизантите на ГЕРБ и визира програмите за временна заетост, които от ДПС използват, за да назначават свои хора. „За да постъпиш на работа по тези програми или въобще на някаква позиция в администрацията, трябва да си член на Движението”, обясни още Халилов.

На срещата в Мадан бяха поставени въпроси от различен характер. Те касаеха строителството на каскада „Горна Арда“, развитието на рудодобива, здравеопазването и образованието. Членовете на маданската структура изразиха силно възмущение от лъжливите внушения, които ДПС разпространява сред обществеността, че ГЕРБ ще затвори общинската болница. Народният представител Недялко Славов заяви, че темата се преиграва политически, защото въпросът със закриването на болницата никога не е стоял на дневен ред. Той дори препоръча да се пази здравното заведение в миньорския град от политически битки.

По време на срещите областният координатор на ГЕРБ Николай Мелемов беше категоричен, че общинските структури трябва да бъдат едно ядро. Той обобщи още, че общинските съветници от ГЕРБ- Рудозем, активно се включват в работата на местния парламент и отстояват важни въпроси, които касаят хората. „Организирането на приемни е също един положителен момент в работата на политическата структура, защото така сме по-близо до проблемите на гражданите”, заяви още Мелемов. А Уручев пожела на структурите в Мадан и Рудозем да засилят още повече импулса си на работа.

Вирни се горе