ГЕРБ: Изплащането на "Цанков камък" ще продължи стотици години

ГЕРБ: Изплащането на "Цанков камък" ще продължи стотици години

ГЕРБ внесе сигнал до главния прокурор за проверка на строителството и финансирането на “Цанков камък”.

“Това се случи във връзка с данни за реализирането и финансирането на проекта. Ние нямаме необходимата експертиза, за да преценим дали въвеждането в експлоатация на съоръжението ще се изплати и за колко години ще се случи това. Експерти твърдят, че изплащането му ще продължи стотици години”, обяви народният представител Десислава Атанасова.

“Последната седмица се разбра, че проектът е въведен в експлоатация и само няколко години след това се налага ремонт, тъй като може да се окаже, че е опасен за населението”, допълни тя. В тази връзка ГЕРБ счита, че е редно да се направи задълбочена проверка, за което разчита на главния прокурор и на експерти.

“Надяваме се по този начин цялото общество да разбере дали този проект, струващ над 1 милиард лева, е бил необходим на обществото и дали ще са нужни още средства за поддръжката му”, посочи Атанасова. Тя припомни, че по време на реализацията на проекта е управлявала тройната коалиция с министър на енергетиката Румен Овчаров, чийто заместник е била сегашният лидер на БСП Корнелия Нинова.

Вирни се горе