ГЕРБ дава на Цацаров проекта "Цанков камък

ГЕРБ дава на Цацаров проекта "Цанков камък

ГЕРБ ще сезира главния прокурор за проекта “Цанков камък”, обяви депутатът от партията Александър Ненков на извънреден брифинг във Варна. “В рамките на следващата седмица ще внесем сигнала. Всички отговорни институции и органи ще се заемат с този случай, за да се види от началото на идеята, през реализация кой какви договори е подписвал, как се е оскъпил проектът, за да може гражданите да знаят кой се отнася сериозно към публичния ресурс и кой ощетява обществото”, продължи Ненков.

Според него винаги, когато се говори за изтичане да държавни средства, става въпрос за проекти на Тройната коалиция. “Важно е гражданите да знаят, това има значение, когато говорим за това, че парите не достигат, за пенсии, заплати, социални плащания, а отиват именно в такива проекти, които държавата е длъжна да довърши, защото някои е взел престъпно решение в ущърб на гражданите”, каза още Александър Ненков, цитиран от “Фокус”.

Понеже Корнелия Нинова много обича да говори за паралелна държава, за мен такива проекти като АЕЦ “Белене” и “Цанков камък”, както и други, не са паралелна държава, а пладнешки обир и няма кой да ни убеди, че не става въпрос за корупционна сделка", заяви Ненков.

Когато човек е в опозиция, както Корнелия Нинова и колегите й от БСП, е лесно да се говори, че трябва да има повече пари за пенсии, за социални плащания, за заплати. Това е разбираемо, но не е нужно да се прави само тогава, когато си в опозиция, а когато си на власт и имаш възможността да управляваш по най-добрия начин публичния ресурс, ти да ограбваш буквално гражданите на държавата. Призовавам БСП да се държат по-възпитано и да не забравят, че са имали възможността да управляват и при всяко едно тяхно управление това се получава като рецидив – фактите показват всеки път един и същи тертип на работа. И да не забравят какви зулуми са правили в ущърб на държавата", заяви Александър Ненков.

Цанков камък" е поредният проект на Тройната коалиция, за който сега държавата трябва да налива средства, подкрепи го зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков. Изграждането е започнато със 440 млн. лева и е скочило до 1 млрд. Освен това съоръжението не е подобрило енергийната истева, защото работело около 45-50 дни в годината.

7 години след откриването на проекта са налице първите дефекти в чашката на язовира. Става въпрос за количества воден обем, който изтича в земните недра. Това води до загуба на воден обем в язовира, създават се проблеми за Националната електрическа компания, разкри Жечо Станков.

Назначено е пълно обследване, за да се установи на какво се дължи изтичането на водата и по какъв начин са поставени мембраните на скали, които са водопропускливи. След което ще бъдат извършени и необходимите дейности, за да се спре този процес.

Ако трябва да говорим за изплащане на проекта, ще бъдат необходими над 100 години, каза оше Станков.

Вирни се горе