Евродепутатът Владимир Уручев проведе срещи с граждани в Смолян

Евродепутатът Владимир Уручев проведе срещи с граждани в Смолян

Евродепутатът Владимир Уручев ( ЕНП- ГЕРБ) проведе редица срещи с граждани в информационния си офис в Смолян. Oсновните теми на разговор бяха свързани с кризата и възможностите за насърчаване на инвестициите в планинските райони. Беше изразено и притеснение от ограничените възможности за реализация в Смолянска област. Повечето от гражданите търсеха основно работа.

Жител от с.Касъка, община Доспат потърси съдействие от евродепутата за закупуване на два хладилника за нуждите на местното училище. Превозвач постави въпроси свързани с разрешителните и преиздаването на лицензи за международни превози на товари.

Жители на община Мадан споделиха пред Уручев, че минното дружество „Горубсо- Мадан“, продължава да има задължения към работещите, които реално не са взимали заплати от три-четири месеца. Те изразиха опасенията си, че основният поминък в региона-рудодобива, започва да загива.

Евродепутатът констатира след срещите, че наблюдава приятна тенденция – хората са заинтересовани не само за личните си проблеми, но и за обществените, което говори за наличието на гражданско общество. Той пое ангажимент за съдействие по конкретни проблеми и обеща да потърси отговор на въпросите, които изискват експертно мнение.

Вирни се горе