Евродепутатът Владимир Уручев: Предстоящите избори се приемат като вододел

 Евродепутатът Владимир Уручев: Предстоящите избори се приемат като вододел

В България изборите ще протекат както по европейска тематика, така и по българска. Това ни го наложиха Сергей Станишев и Лютви Местан, защото преди време казаха, че от тези избори зависи дали ще останат управляващите на власт. И го преповториха много пъти, в резултат на което предстоящите избори се приемат като вододел. Ние ще направим това състезание и е ясно, че ГЕРБ ще го спечели с най-много депутати в ЕП. Това заяви евродепутатът Владимир Уручев на среща с населението на девинското село Лясково, където бе придружаван от народния представител д-р Даниела Дариткова и областния координатор на партията Николай Мелемов.

По думите на Уручев нагласите на хората се променят заради многото фалове на управляващите. „През своето управление ГЕРБ назначи 1 850 000 души по програмите за заетост, които се финансираха от ЕС. При тези пари, отпуснати от ЕС, няма възвърщаемост. Те се отпуснаха заради кризата, но вече свършват и понеже управляващите са много „умни“ нищо не направиха, за да получим веднага други. В държавния бюджет също няма пари, за да започнем някаква собствена програма. И това ще доведе много хора до мизерия. Тези грешки на управляващите обаче ги плащат хората“, обясни Уручев. Той акцентира и на борбата, която ГЕРБ проведе за европейските пари по фондовете и програми. „Заради липса на доверие бяха спрени европейските програми. ГЕРБ успя да върне доверието с подкрепата на ЕНП и сериозната работа на нашите министри. Нещата тръгнаха, но това, което ще избута държавата напред, е мощна инфрастуктура- пътища, енергетика. Това, на което се базира една икономика. Има един страх, които се насажда в България, че ще дойдат външни инвеститори и ще ни изпият кръвчицата. А това си е чист комунизъм. Без инвеститори няма да тръгне икономиката“, е категоричен евродепутатът. Според него региони, като Смолянския – планински и обезлюдени, имат нужда от специфична помощ и програми, които обаче заради кризата не можаха да тръгнат.

По думите на евродепутата за тях трябва да има специална политика, защото са несъпоставими с другите и очерта някои механизми, които да създадат тези условия – от местни данъци и такси, които да се компенсират даже от ЕС, не от националните бюджети, до обявяване на екологични производства, които да се развиват само в планинските региони. „Ще работим в това отношение дори другата седмица в Брюксел ще имаме обществен дебат на тази тема“, допълни Уручев. Пред лясковци областният координатор на ГЕРБ Николай Мелемов заяви, че стратегията на партията е да чуе хората и ако може да им помогне при решаването на проблемите. Според него това е коректната политическа стратегия. „Има партии, които подхождат към изибартелите с пари, други със страх, партиини назначения, но нашето отношение към хората е като към личности, които трябва да бъдат уважавани“, допълни областният лидер на ГЕРБ. По неговите думи ако сега не можем истински да усетим Европа и ефекта от членството на България в ЕС, то следващите поколения ще го оценят високо. „Аз, като кмет на Смолян виждам, че единствените средства, на които може да разчита общината, затънала в дългове , са европейските. Затова трябва всеки един да има отношение към изборите за ЕП, за да не надделее евроскептицизмът“, допълни Мелемов. Хората в Лясково основно се интересуваха от икономическта криза, която разтърси Европа. Те упрекнаха управляващите, че са спрели програмата за селските райони и питаха защо не се подписва рамковия договор за новия програмен период.

Вирни се горе