Евродепутатът Владимир Уручев-домакин на научен семинар и изложба на нанотехнологии в ЕП

Евродепутатът Владимир Уручев-домакин на научен семинар и изложба на нанотехнологии в ЕП

В периода 05 – 09 март българският евродепутат от Групата на ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев и неправителствената организация Единение Д.Е.Н организират в ЕП научен семинар и изложба на тема “Български високи и нанотехнологии за повишена сигурност и по-добра защита на европейските граждани”. Година по-рано, същата експозиция бе подредена и в българското Народно събрание. Научният семинар ще се проведе на 06 март от 15:00 часа с участието на български и чуждестранни лектори от Германия и Австрия. Изложбата ще бъде официално открита вечерта на същия ден от 18:30 ч. от Владимир Уручев и председателя на сдружение Единение Д.Е.Н проф. Живко Желев с демонстрация на ритуала “Орфеево винопиене” – дегустация на български мавруд в музикален съпровод от българска традиционна каба гайда и изпълнения на народната певица Валя Балканска.

Форумът включва два панела. В първия ще бъде представено значението на нанотехнологиите за лична и национална сигурност, а втората част ще бъде посветена на феномените и качеството на водата като основен елемент на холистичното земеделие. Тук ще бъде представена възможността за непрекъснато проследяване чрез енергията на Н-връзката между молекулите на водата.

По време на изложбата ще бъдат демонстрирани различни нанотехнологии срещу фалшификация на стоки и документи, проследяване на автентичност, персонализирана защита, разшифроване на изтрити маркировки, разчитане на скрити шифри върху метални повърхности и други иновативни методи, представени и приети в ООН и внедрени пилотно в 5 европейски държави, сред които и България.

В рамките на една седмица всеки посетител ще има възможността да се запознае на място с машините, които служат за защита на документи и ценни книжа срещу фалшификация, срещу акцизни и данъчни измами, за холистично земеделие и за борба с организираната престъпност, трафика на оръжия и кражбите на МПС-та.  Споменатите технологии, които ще бъдат демонстрирани в ЕП, са резултат от дългогодишната работа и сътрудничество на български и европейски учени, а част от тях са финансирани по Шеста и Седма рамкова програма на ЕС за научни изследвания.

Вирни се горе