Евгений Василев се връща на поста директор на полицията в Смолян

Евгений Василев се връща на поста директор на полицията в Смолян

За рокада на върха в смолянската полиция, научи SmolyanNews.com от няколко сигурни източника. Ексшефът на полицията Евгений Василев се връща на поста директор на ОД МВР Смолян.

Настоящият директор старши комисар Николай Димов, коментира за SmolyanNews.com, че няма официална информация за подобно решение, но дори и да е така не се притеснява тъй като цитирам: “Никой не е вечен на даден пост, а и съм спокоен, че Областната дирекция е на добро ниво, с добри резултати и в много добро взаимодействие с прокуратура , съд, останалите регионални звена в системата на МВР и институциите”, посочи Димов.

Припомняме, че Евгений Василев бе дисциплинарно уволнен от поста през декември 2014 г. Уволнението бе в резултат на дисциплинарната проверка, водена срещу Василев, установила извършени от него нарушения на етичния кодекс на служителите на МВР. Срещу Василев беше образувано производство за извършено тежко дисциплинарно нарушение. По-късно Инспекторатът към вътрешното министерство върна на прокуратурата в Смолян материали, според които имаше данни за извършени от Василев престъпления и разпореди нова проверка. Седемчленен състав на Върховният административен съд отмени окончателно заповедта за дисциплинарното уволнение на бившия шеф на полицията в Смолян Евгений Василев.

Припомняме, че Василев се връща в системата на МВР за втори път. Той напусна по собствено желание по времето на полковник Александър Савов и се върна когато Областната дирекция бе оглавявана от Никола Михайлов. Според отлично информирани източници Василев ще заеме поста още следващата седмица.

Формалният повод за рокадата е едно, а причината е съвсем друга, коментират в средите на полицията горещата новина.

Вирни се горе