Експертна комисия ще провери обходния път на язовир “Цанков камък”

Експертна комисия ще провери обходния път на язовир “Цанков камък”

На 29-ти юли /четвъртък/, експертна комисия от представители на НЕК, Областно пътно управление, ОД на МВР Смолян, и Областна администрация, ще провери състоянието на обходния път на язовир “Цанков камък”, за да се установи годността му за въвеждане в експлоатация, съгласно проект за временно движение на моторни превозни средства,съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Целта е да се постигнат необходимите условия за безопасна и нормална експлоатация на пътя така, че да не се пречи на довършителните работи и да се избегне възможността за допускане на злополуки с хора и техника. В случай на необходимост ще се изготви и график за движение на тежкотоварни автомобили.

Графика за изпълнение на строителните дейности бе договорен на среща в Девин на 15-ти юни, между представители на институциите, ангажирани с контрола по изпълнение на обходния път и представители на бизнеса в района. Предложен бе проект за временно движение. При извършена на 27-ми юли проверка на място, бе установено, че има видим напредък в пътностроителните дейности. Положен е първи пласт асфалт върху по-голямата част от трасето, като участъците за доасфалтиране са около 2,5 километра.

При предстоящия оглед трябва да се установи състоянието на целия път и възможностите му за въвеждане във временна експлоатация.

Вирни се горе