Дянков инспектира новият мост при "Вунцовата воденица” край Златоград

Дянков инспектира новият мост при "Вунцовата воденица” край Златоград

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков посети Златоград в събота. Той бе посрещнат от Мирослав Янчев, кмет на община Златоград, Недялко Славов, народен представител от ГЕРБ, инж. Стефан Стайков, областен управител на област Смолян, медии и златоградчани. Министърът извърши оглед на новопостроения обект „Пътен мост при Вунцовата воденица”, който е част от изключително важния инфраструктурен проект в община Златоград -„Ремонт и разширение на подход към път Златоград-връх Костадин – ГКПП с Република Гърция”. Строителството на съоръжението стартира през 2010 г. Общата му стойност е 860 хил. лева.

Поради липса на финансиране изпълнението временно бе преустановено. През 2011 г. след уверение на Министерство на финансите, че финансирането ще бъде продължено, мостът бе изграден за 45 дена и получи акт 16 за завършване и въвеждане в експлоатация. С изграждане на стоманено-бетоновата мостова конструкция значително се улесни и облекчи преминаването на автомобилния поток идващ от Смолян в посока Гърция, през ГКПП Златоград.

След като направиха оглед на моста кметът на общината Мирослав Янчев показа на министър Дянков и останалата част от трасето до ГКПП Златоград-600 метровата отсечка при самия изход на града, нуждаеща се от спешен ремонт и разширение.

На въпрос на журналисти дали съществува криза в правителството при толкова смени и оставки на различни нива, Симеон Дянков заяви, че „няма трусове и скандали в правителството, то е по-силно. Вече можем да се похвалим с по-млади хора, 5-6 министри на около 30 години. Аз лично се радвам, че те имат тази възможност. Вече можем да мислим за втори и трети мандат, имаме и показваме кадри, които могат да градят следващи мандати.“ В Златоград вицепремиерът коментира и държавните приоритети в следващия програмен период. Той заяви, че най-много пари ще се отделят за предприемачество и инфрастуктура, както и инвестиции във "ВиК"-сектора.

Кметът на града Мирослав Янчев подари на Дянков гега, чанове и родопска торба, а местният майстор Хари Кутлев, който симпатизира на министъра, пък го дари с ръчно изработена статуетка от дърво и руда.

Вирни се горе