Дянков: Чака ни тежка зима

Дянков: Чака ни тежка зима

Министърът на финансите и вицепремиер Симеон Дянков се срещна с представители на бизнеса и кметове от Смолянска област.

Финансовият министър разясни пред бизнесмените основните акценти, които са заложени в проектобюджета за 2010 г. По думите на Дянков бюджетът ще е балансиран и стабилен.

Според министъра страната ни ще излезе от кризата през пролетта на следващата година. “Предстоят няколко тежки месеца, но ако успеем да реализираме набелязаните реформи, краят на кризата вече се вижда”, прогнозира Дянков.

По думите му от кризата може да се излезе само ако има реално работещ бизнес.

Финансовият министър посочи още, че няма да има увеличение на данъците за бизнеса, предвижда се увеличение само на цигарите, като средствата събрани от този налог ще бъдат пренасочени за здравеопазване.

Дянков съобщи на бизнесмените, че няма да се налага да дават ежегодните финансови отчети на НАП, вече те ще се предават само на статистиката.

Вицепремиерът посочи още, че в проектобюджета са заложени приоритетно средства за образование, здравеопазване, спорт и екология.

На срещата в Смолян бизнесмените поръчаха на Дянков правителството да обърне погледа си към малкия и средния бизнес. “Ако правителството стори това, то ще управлява и в следващия мандат”, категорични бяха бизнесмените.

В четвъртък Дянков ще посети общините Златоград и Рудозем.

Информацията е на Дарик радио.

Вирни се горе