Две нови жалби за изборния процес в Смолян и Мадан депозира Инициативен комитет „Стефан Воденичаров“

Две нови жалби за изборния процес в Смолян и Мадан депозира Инициативен комитет „Стефан Воденичаров“

Две нови жалби за нарушения на изборния ден депозира в Районна избирателна комисия инж.Атанас Устабашиев -пълномощник на Инициативния комитет на граждани, инициирал Националния референдум на 27.01.2013г. на територията на община Смолян, председател на Общински инициативен комитет за провеждане на референдум „Да се развива ли ядрената енергетика в България, чрез изграждането на ядрена централа на площадка „Белене“. Първата жалба касае провеждането на референдума в Смолян.

В помещението на Избирателна секция -номер 21- Алибеевия конак, кв. Райково, условията за Секционната избирателна комисия са „трагични“. За цялото помещение е осигурена само една електрическа лампа и комисията се справя трудно с изпълнение на своите функции. Даже по наша информация членове на Секционната избирателна комисия са потърсили прожектор, за да осигурят що-годе нормални условия за броенето на бюлетините. Освен това помещението не е отоплено. Това са ненормални условия за провеждането на Националния референдум. Другата жалба е за община Мадан.

Според инж. Устабашиев има недопустими пропуски по организацията на изборния процес на територията на Община Мадан. „Независимо, че сутринта сигнализирахме за проблеми и сега следобяд (17;00часа). Не са отстранени. В населените места – Върбина, Леска, Равнил,Лещак,Студена,Вехтино,Цирка,Купен повече от 24 часа няма ел.захранване. В помещенията на секционните избирателни комисии липсва осветление и е студено.Според нас ще бъде затруднено броенето на бюлетините, когато стане тъмно“, обясни инж. Устабашиев.

Считам, че като Районна избирателна комисия сте оправомощен орган по нормалното провеждане на националния референдум на територията на областта.

Вирни се горе