Двама младежи от Смолян участват в Четвъртия зимен университет на МГЕРБ

Двама младежи от Смолян участват в Четвъртия зимен университет на МГЕРБ

Димитър Настанлиев и Ангел Безергянов от Смолян участват в Четвъртия зимен университет на МГЕРБ. Форумът започна днес във Велико Търново и е на тема „Националната идентичност, съставна част от европейската идентичност”, съобщиха от пресцентъра на партията.

Председателят на НИС на МГЕРБ и евродепутат Моника Панайотова откри обучението и подчерта пред колегите си важността на темата, обединяваща различните панели от двудневния форум. Лектор в първия ден бе министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, според когото е много съществена връзката между толерантност и благосъстояние. Министърът говори пред участниците в обучението за различните програми и мерки за младежка заетост, както и за възможностите, които дава Европейския социален фонд. Над 800 000 българи са се възползвали от средства по фонда от началото на програмния период, каза Тотю Младенов. „За съжаление обаче бяха изпуснати първите 2 години – до 2009г, затова ние и следващата година ще работим с ускорени темпове, така че да наваксаме. Вече са договорени 82% от средствата, разплатени са над 730 милиона лева”, отчете министърът. Пред младите членове на ГЕРБ министър Младенов припомни, че от началото на 2014 г. българите ще могат да работят навсякъде в ЕС, тъй като тогава отпадат ограниченията. „Успяхме да премахнем ограниченията в много държави, но все още има 8-9 държави, прилагащи такъв ограничителен режим”, обясни Тотю Младенов.

Сред останалите лектори, които ще вземат участие в двудневния младежки университет са евродепутатът Владимир Уручев, народните представители Цвета Караянчева и Ирена Соколова, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Камен Каменов, д-р Милен Врабевски, председател на фондация „Българска памет” и др.

Вирни се горе