ДСБ ще лиши ГЕРБ от подкрепа, ако Москва наложи интересите си

ДСБ ще лиши ГЕРБ от подкрепа, ако Москва наложи интересите си

Лидерът на ДСБ Иван Костов разкритикува остро управляващите за водените от тях политики. )

Лидерът на ДСБ Иван Костов разкритикува остро управляващите за водените от тях политики и предупреди, че може да загубят подкрепата на сините, предаде Dnes.bg.

Участниците в Седмото национално събрание на ДСБ, което се провежда днес, приеха декларация, в която призовават правителството и лично министър-председателя Бойко Борисов „да се противопоставят на натиска на Владимир Путин, за да не наложи Москва своите интереси“.

Ако ГЕРБ не стори това, „кабинетът ще осъществи енергийната политика на правителството на тройната коалиция и на Георги Първанов, но ще загуби подкрепата на ДСБ“, се посочва в документа.

Според ДСБ правителството „отива неподготвено“ на разговорите с Русия и се наблюдава отстъпление по отношение на АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“.

„Осъществяването на тези руски проекти ще засили и без това недопустимата енергийна зависимост на страната от Русия“, смятат от ДСБ и определят това поведение като отказ да бъдат защитени българските интереси.

„От миналата година ГЕРБ непрестанно пилее политическа енергия. Все повече личи липсата на управленска и политическа компетентност на водещите фигури, на министрите и на депутатите“, заяви Костов пред делегатите на събранието

Вирни се горе