Дора Янкова: Всички, които се отнасят сериозно към социалната политика трябва да станат по-гръмогласни

Дора Янкова: Всички, които се отнасят сериозно към социалната политика трябва да станат по-гръмогласни

Всички, които се отнасят сериозно към социалната политика трябва да станат по-гръмогласни, защото тези, които изнемогват са без глас. Това заяви Дора Янкова председател на НСОРБ и член на ИБ на БСП в дискусия на тема “Политики за социално включване: Европейско измерение, прилагане на местно равнище.”, организиран съвместно с българския Център за европейски и международни изследвания (ЦЕМИ) на провеждащия се в Брюксел Конвент на Партията на европейските социалисти. Дискусията бе водена от лидерът на БСП и ПЕС – Сергейй Станишев и българският евродепутат Кристиян Вигенин. В дебата участваха и Владимир Шпигла – бивш еврокомисар по социалната политика, Ема Елной – министър в сянка на Лейбъристката партия, Милена Христова от Народното събрание на Република България и др.

Янкова заяви, че хората, които изнемогват са възрастните, болните, безпомощните, безработните. “Те нямат лоби и за това ние трябва да застанем зад тях – социалистите, социалдемократите и партиите на труда”, призова Янкова. Според нея секторите, които имат ключово значение за социално включване трябва да се активизират още повече.

Дора Янкова ще публикува пълният си доклад, когато се завърне в България.

Целта на Конвента е, на база на Декларация на принципите, която бе приета от Съвета на ПЕС на 24 ноември, да даде старт на един процес на преосмисляне на левите политики, който да доведе до изработване на Основополагаща програма на ПЕС през 2012 г.

Вирни се горе