Дора Янкова: В лицето на Уорлик, Родопите имаха добър приятел и сътрудник

Дора Янкова: В лицето на Уорлик, Родопите имаха добър приятел и  сътрудник

Областният председател на БСП- Смолян Дора Янкова за поредна година уважи превърналият се в традиция за Родопите джаз фест на връх Перелик. Тази година музикалният екофест се състоя за 7-ма година, като събра стотици почиталите от цялата страна и чужбина.

Тази година организаторите отчетоха двоен ръст на посетителите, а организацията и декорацията бяха на много високо ниво. Янкова поздрави главният организатор Кирил Асенов за огромният му принос, Смолян да има запазена марка в джаз изкуството, както и Пепа Николова, която постави началото на Джулайджаз в Смолян. На връх Перелик, Янкова разговаря и с посланикът на САЩ у нас – Негово превъзходителство Джеймс Уорлик, под чийто патронаж за втора година протече музикалното събитие. Областният лидер на БСП благодари на посланика за успешната съвместна работа в изминалите години и му пожела успех в новата мисия, която през септември го отвежда извън България. Янкова отбеляза, че в негово лице Родопите са имали верен приятел и сътрудник, дал много насоки за развитие и перспективи.

На най-високият връх в Родопите Янкова бе в компанията и на бившите министри Соломон и Гергана Паси, бившият председател на Агенцията по горите Стефан Юруков и др. известни общественици, политици и бизнесмени. Единно бе мнението, че музикални фестивали като този на Перелик са най-добрата реклама и реактив за развитието на туризма в Родопите. Според тях това е примера как екология, туризъм и опазването на горите могат да вървят ръка за ръка, отваряйки възможности и за нови екологични перспективи за района.

Вирни се горе