Дора Янкова:Тук сме, за да кажем стига на манипулациите!

Дора Янкова:Тук сме, за да кажем стига на манипулациите!

Тук сме, за да предупредим, да кажем и да ви призовем за наши съмишленици, че в България трябва да се каже стига на контролирания вот и манипулациите. Това заяви кметът на Смолян Дора Янкова на брифинг в неделя, заедно с колегите си Найден Зеленогорски и Славчо Атанасов.

“Мисля, че все още на много висок глас трябва да разговаряме. Не можем да оставим младо общество, което да тръгне опорочено към изборния процес. В България, в демократична правова страна, на това трябва да кажем СТИГА”, – допълни Янкова.

“Мисля, че не само ние тук тримата, не сме хората, които искаме властта на всяка цена – други бяха тези”, – допълни Дора Янкова.

“ГЕРБ дойде на власт с това, че ще прави прозрачни и честни избори. избирателния кодекс (ИК) беше това, което препятстваше хората и създаде доста от проблемите. Това поражда редица въпроси: Защо радикално се разминават данните с преброяването и данните на ГРАО. Например в Смолян разликата е над 1 700. Защо в целия протокол за кметските избори, за разлика от протокола за президент, има т. 15 – брой бюлетини за кмет на община, които не са по установения образец. Какви са тези бюлетини?! Това е пръстпление, кой ги раздава тези бюлетини”, – попита риторично Дора Янкова.

Вирни се горе