Дора Янкова: Ще отменим недомислиците на Дянков в пенсионната система

Дора Янкова: Ще отменим недомислиците на Дянков в пенсионната система

Помня майките, които стояха пред парламента и не бяха чути, макар че искаха точно това, което ние сега предприемаме с увеличение на детските, каза в студиото на Нова телевизия Дора Янкова. Според нея това е отношение на подкрепа, демонстрирана от новото правителство, след като години преди това нищо не е правено в тази посока

Повишаването на детските надбавки е в програмата на правителството на Пламен Орешарски, допълни соцдепутатката. Според нея това ще стане още със следващия бюджет на държавата.

Тя посочи, че има хора, които не са допускани до програми за заетост поради политическите им възгледи. Това е жестоко и трябва да бъде прекратено веднага, допълни Янкова.

Усеща се успокоение на хората и подобряване на бизнес-климата, каза още Дора Янкова. Започнали са разплащания между фирмите, гледа се с надежда, че държавата ще се издължи на бизнеса.

Ще въведем по-ранното пенсиониране на желаещите, за да се открият места за младите, които сега завършват образование, съобщи бившата кметица на Смолян. Тя смята, че промяната в пенсионната система е задължителна, поради доказаната неефективност на предприетите от Симеон Дянков мерки в тази насока, които не са съобразени с реалността и ощетиха хиляди българи, без да донесат стабилизиране на осигурителната система.

Вирни се горе