Дора Янкова пред Орешарски: Правителството инвестира над 100 млн.лв. за развитието на Смолянска област за година

 Дора Янкова пред Орешарски: Правителството инвестира над 100 млн.лв. за развитието на Смолянска област за година

Смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова проведе работна среща с премиера в оставка Пламен Орешарски.

Народният представител благодари на министър-председателя за огромните усилия, които правителството положи за развитието на Смолянска област в едногодишния си мандат.

Янкова подчерта, че инвестициите от правителството в Смолянско, надхвърлят 100 млн.лв., без проектите по европейски програми, които бяха сложени във фриза от предишните управляващи.

„Кабинетът още в първите месеци възстанови болницата в Девин, Родопският драматичен театър, размрази важни инфраструктурни проекти, подобри отношението към културата, подпомогна финансово общините, стимулира бизнеса “, отбеляза зам.-председателката на ПГ на левицата.

Янкова изтъкна, че вчера, на последното си заседание, правителството е приело акт в подкрепа на строителството на язовир „Пловдивци“, което се очаква да стартира още тази есен с инвестиция от 40 млн.лв.

Разкриха се 180 работни места по програма „Сигурност“, което ще помогне в борбата с безработицата.

„Смолянска област, която представлявам в Народното събрание, почувства държавата във ваше лице“, заяви пред Орешарски Янкова.

Депутатката подчерта още, че благодарение на Публичната инвестиционна програма държавата е стигнала и до най-малките населени места, които с десетилетия не са виждали нов инфраструктурен проект. „18 млн.лв. се инвестират в момента в обновяване на пътища, в борба с безводието, в спортни и детски обекти“, отчете червената депутатка.

Тя изтъкна и държавната политика в най-бедните смолянски общини – Неделино, Девин, Баните и Борино. „ В Неделино успяхме да помогнем за решаване на проблем с безводието, с прокарването на нова икономична ос- пътя Крайна – Долен, с обновяването на детските градини, подпомогнахме с нов дом 12-членно семейство в село Тънка Бара, което почти две години живя в старо училище“, изброи тя.

Започнахме проекта за прокарване на геотермалната вода в Златоград, също спрян преди 5 години от ГЕРБ.

Според Янкова само за година региона се е възродил след неглижирането от Борисов . „Надявам се на 5 октомври хората да подкрепят по-справедливата и успешна политика, защото доказахме, че знаем и можем, въпреки лъжите и постоянния саботаж на опозицията“, подчерта Дора Янкова.

По думите й хората в Родопите оценят и държавата политика за понижаване цените на тока, индексацията на пенсиите, повишаване на детските помощи и борбата с младежката безработица.

Вирни се горе