Дора Янкова: Повишаването на пенсиите сред основните приоритети през есенния парламентарен сезон

  Дора Янкова: Повишаването на пенсиите сред основните приоритети през есенния парламентарен сезон

Всички политически сили трябва да се обединим в името на по-добра политика за възрастните хора. Това заяви смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова, на среща-събор на пенсионерските клубове от община Смолян в местността „Забатско”, до параклиса „Св.Спас”, посветена на Съединението.

Янкова подчерта, че най-важният въпрос за възрастните хора е повишаване на пенсиите и по-достойни старини за хората от третата възраст. Депутатът изтъкна, че до момента правителството е работило за по-справедлива политика и решаване на проблемите на децата, младите майки и младежката безработица. „Сега, през есенната сесися на 42 –то НС започваме работа за пенсиите и подобряване статуса на българските пенсионери”, увери Янкова. Тя бе категорична, че 42-то Народно събрание няма да замразява пенсии, а ще води политика към хората, за да имат спокойни и сигурни старини. Дора Янкова призова д-р Даниела Дариткова, като представител на ГЕРБ, присъстваща на събора, да подкрепи тези политики.

Стотици пенсионери от 13 клуба, на всички села на община Смолян се събраха на срещата-събор, организирана от „Обединен съюз на пенсионерите”. Слово за героичния акт на Съединението произнесе Златка Петрова, гл.уредник в РИМ „Стою Шишков”. Председателят на Сдружение „Обединен съюз на пенсионерите към община Смолян” Ангел Стойчев поздрави членовете на съюза

Дора Янкова направи парично дарение, за да може събитието да протече по-празнично и да помогне на организаторите.

Вирни се горе