Дора Янкова: Оптимист съм за пътя Арда- Паранести

Дора Янкова: Оптимист съм за пътя Арда- Паранести

Областният и общински съвет на БСП- Смолян почете 2-ри юни – Ден на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Областният общински лидер на партията Дора Янкова, заедно с партийната организация на БСП- Арда поднесоха венец и цветя на паметника на Васил Димитров и загиналите за свободата арденци във войните от 1912 до 1944г.

Общинските съветници инж. Димитър Къщанов, инж. Атанас Устабашиев, лидерът на Младежкото обединение на БСП- Смолян Георги Кисьов и Анета Шехонова –член на общинския съвет почетоха тържеството на връх Средногорец, където поднесоха венци и цветя от името на групата общински съветници на Левицата и общинската организация на партията. По-късно представителите на БСП уважиха традиционният курбан за здраве и плодородие в село Арда.

Селото посрещна стотици гости от поречието на река Арда, Смолян и вътрешността на страната. Местните гостиха със седем казана боб чорба, традиционното местно ястие кешек и овче мляко. “Село Арда е най-красивото в общината, с най-дълбоки традиции, славна история. Бъдете живи и здрави, нека се радвате на добра реколта, повече положителни решения за района,” пожела Янкова на жителите на село Арда.

Тя изрази радостта си, че заедно с екипа, който е ръководила са реализирали проекта Арда- Паранести в неговата проектна готовност. “Щастлива съм, че решението от миналата година, за изпълнител на пътя е потвърдено от кмета на общината и фирмата изпълнител си остава “Иса 2000”, подчерта Янкова и изрази съжаление, че заради изборните боричкания се е изгубила една година и възможността да се усвоят европейски средства. “Оптимизмът ми никога няма да изчезне и знам, че никoй не е в състояние да спре общуването между двата народа и изграждането на пътищата.

Убедена съм, че вие ще бъдете един от прекрасните входове на България. Кризата ще отмине и всичко ще си дойде на мястото”, добави Янкова. Тя изрази очакване общината да реализира проекта, защото е важен икономически, туристически път и атикризистна мярка.Хората все така се радват на новата премяна на училището, традиционно арденци са ученолюбиви, трудолюбиви и скромни. Много хора се здрависаха с Янкова, като й пожелаха здраве и успехи, както и да бъде по-чест гост на селото,съобщиха от пресцентъра на партията.

Вирни се горе