Дора Янкова изпрати съболезнователен адрес до близките на починалия кмет на село Селча Венелин Опов

Дора Янкова изпрати съболезнователен адрес до близките на починалия кмет на село Селча Венелин Опов

Народният представител от Коалиция за България и областен председател на БСП- Смолян Дора Янкова изпрати съболезнователен адрес до община Девин, жителите на село Селча и семейството на внезапно починалия кмет на селото Венелин Опов.

„Приемете моите най-искрени съболезнования за скоропостижната смърт на моя колега, приятел и другар Венелин Опов. Вестта за неговата внезапна кончина потресе и покри с мъка всички нас- жителите на област Смолян, както и членовете на областната организация на БСП”, се казва в съболезнователното писмо.

„Венелин бе един от най- диалогичните, дейни и позитивни местни управници в областта. Безспорен авторитет и безупречен управник, живеещ с проблемите на родното си село, неговите жители, техните радости и несгоди. За всички нас ще остане спомена за един прекрасен човек, отдал живота и делата си в името на един по-добър и справедлив свят. В такива моменти съдбата е несправедлива – прибира от този свят един млад човек, в разцвета на силите си, в годините, в които трябва най-много да се радва на постигнатото и направеното. Никои обаче не знае каква орис е отредил Създателя и колко ще остане на нашата Земя. За Венелин ще тъжим вечно и никога няма да го забравим! След себе си той оставя светъл път и пример, който всички трябва да следваме! Неговото дело и направеното за Селча, за община Девин и Родопите ще бъдат най-яркия спомен, за това колко велик и всеотдаен стопанин бе той. Загубата е голяма, болката огромна. Но спомените ни с него ще ни дават сили да продължим напред. Неговите завети ще пребъдат, делото му ще е свято! Почивай в мир! Вечна памет”, се казва още в съболезнователния адрес от Дора Янкова.

Днес в село Селча ще бъде погребението на кмета, който почина внезапно в понеделник на 45-годишна възраст.

Вирни се горе