Дора Янкова и Явор Гечев подкрепиха кандидатът за кмет на село Селча Венелин Иванов, издигнат от БСП

Дора Янкова и Явор Гечев подкрепиха кандидатът за кмет на село Селча Венелин Иванов, издигнат от БСП

Над 120 души подкрепиха програмата за управление на кандидат-кмета на девинското село Селча Венелин Иванов, издигнат от БСП. На среща с обществеността Иванов представи своята визия за развитие на населеното място. Запазване на училището и читалището , модернизация на пътната инфраструктура, повече социални услуги и сигурно здравеопазване, гарантира за своите съграждани Иванов. Той подчерта, че познава проблемите на Селча и има сили и решения да ги реши.

Своята пълна подкрепа към Венелин Иванов изказаха и народния представител от Коалиция за България Дора Янкова, зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев, кметът на община Девин Цветалин Пенков, общинският съветник и лидер на БСП- Девин Николай Мартинов, които присъстваха на предизборната среща.

Пред множеството зам.-министър Явор Гечев посочи, че област Смолян е включена в пилотен проект за планинско земеделие и животновъдство, който ще подкрепя дребните производители, ще гарантира стабилност и сигурност в реализацията на готовата продукция. Това е позволи много млади хора да започнат да се занимават с фермерство, както и много безработни да намерят препитание.

Дора Янкова запозна жителите на девинското село с решението област Смолян да бъде определена като Пилотен модел за водено от общността местно развитие за следващият планов период на ЕС. „Това открива огромни възможности за развитие на целия регион в различни посоки, затова се нуждаем от опитни управници, които да пишат проекти, да привличат средства и да са упорити в търсенето на повече възможности за населените места. „Сигурна съм, че Венелин Иванов ще направи много за Селча, затова на 29 септември гласувайте за него, призова Янкова. Тя подчерта, че в селото предстои да се разработи проект, който ще разкрие работни места за трайно безработни. Янкова подчерта, че след като в селото приключи проекта за подмяна на водопроводите и канализацията ще е нужно асфалтиране на улиците. Ето защо в програмата на кандидат-кмета е заложено спешно модернизиране на инфраструктурата, тъй като разкопаните улици ще създават проблеми в бъдеще. Тя прикани всички да гласуват в интегралната бюлетина с номер 2, за по-доброто бъдеще на Селча, повече социална подкрепа и перспектива. Пожела на хората да са живи и здрави, сплотени и единни.

Жителите на Селча призоваха Дора Янкова и Явор Гечев да продължат политиката на правителството за подкрепа на социално уязвимите групи и хората в малките населени места, които са с най-ниски доходи.

За да изкажат подкрепата си към Венелин Иванов с селото пристигнаха негови приятели от целия регион. Частичните избори за кмет ще се проведат на 29 септември.

Вирни се горе