Дора Янкова и представители на БСП бяха гости на курбани в Кокорова и кв.Влахово

Дора Янкова и представители на БСП бяха гости на курбани в Кокорова и кв.Влахово

Дора Янкова и представители на БСП бяха специални гости за традиционните курбани на кв. Влахово и село Кокорковo

Лидерът на БСП- Смолян Дора Янкова и общинските съветници от Левицата инж. Атанас Устабашиев и Рабие Кьосева уважиха традиционните курбани за здраве и берекет в смолянският квартал Влахово и село Кокорково,съобщиха от пресцентъра на партията.

Заедно с тях бяха и Петър Харадинов и Анета Шехонова– членове на общинската организация на партията, областният председател на Младежкото обединение – Георги Кисьов и Ася Балийска – член на Областната организация на жените социалистки. В кв. Влахово тази година честваха юбилеи – 10 години от възстановяването на курбана за здраве, който след 30- годишно прекъсване, през 2002г. се подновява със средства и доброволен труд от местните жители. Влаховци са приели специален регламент за организацията, като на специална стена е публикуван отчет за проведените курбани за 10 години назад, като са изписани събраните суми, разходите по организация, закупените продукти, както и имената на най-големите дарители.

Така например за 10 години в жертва са пренесени 150 овце, 700 кг. ориз, 2500 хляба,10000 безалкохолни и др. Янкова и членовете на партията дариха парични средства за здраве и споделиха една трапеца с жители на квартала, които още веднъж изразиха радост от реализирания проект за воден цикъл, чрез който имат нов водопровод и улици. Янкова пожела на всички да са здрави, духовити и повече положителни емоции през предстоящия летен сезон. Влаховци гостиха над 1000 души от селищата по поречието на река Черна, кв. Устово и др.

В село Кокорково, въпреки проливния дъжд стотици се събраха в центъра, за да спазят традицията. Местните жители бяха приготвили боб чорба, ястие от овче месо и сладки за 500 човека. Янкова се здрависа с много свои приятели, на които пожела добра реколта и успешна земеделска година. Въпреки кризата и безработицата в региона хората отделят от трапезата си, за да може хубавите, човешки традиции да се пазят живи. “В тези нелеки времена всички имаме нужда от сплотеност, солидарност, дух, а когато много хора се връщат към земеделието като начин на прехрана, имаме нужда от закрила”, заяви Янкова.

Вирни се горе