Дора Янкова и Ахилеяс Царцарас от ПАСОК засилват съвместното сътрудничество

Дора Янкова и Ахилеяс Царцарас от ПАСОК засилват съвместното сътрудничество

Дора Янкова и Ахилеяс Царцарас от ПАСОК Ксанти засилват съвместното сътрудничество за по-голямо отваряне на двата региона

Областният председател на БСП- Смолян Дора Янкова проведе среща с председателя на ПАСОК в Ксанти Ахилеяс Царцарас, който е на посещение в региона. Двамата обсъдиха икономическото състояние на България и Гърция, както и мерките, които се прилагат за решаване на финансовите проблеми. Двамата социалистически лидери се обединиха около становището, че са нужни реформи в банковата сфера, както и силни водачи на ЕС, които да развият нов тип икономика, тъй като в момента капитала на Европа „спи” в банки, управляван от чиновници с бели якички. Това е част от причините за финансовата криза и социалното напрежение, породено от безработицата и липсата на перспектива сред младите хора.

Янкова информира Царцарас с плановете на Левицата за развитие на икономиката на България при спечелване на парламентарните избори догодина. Тя обясни, че за всеки регион в страната се готви план за икономическо развитие. Ще се заделят и над 1 млрд. лв., като ресурс за подпомагане на малкия и среден бизнес, който в момента е най-смачкан от управлението на ГЕРБ. Янкова подчерта, че между Смолян и Ксанти има отлични условия за бизнес, затова сътрудничеството между двата региона трябва да се задълбочава. Основната цел обаче е пускането на пътя Смолян- Рудозем – Ксанти, който е икономическата ос между регионите, както и силната туристическа линия Смолян- Драма – Кавала. Янкова и Царцарас се обявиха за още по-голямо отваряне на региона. Двамата партийни лидери декларираха политическата си воля за работа в тази посока.

Вирни се горе