Дора Янкова: Давидково е живо и се развива, благодарение на изключителния кмет Севда Чолакова

 Дора Янкова: Давидково е живо и се развива, благодарение на изключителния кмет Севда Чолакова

Народният представител от БСП Лява България Дора Янкова бе официален гост на традиционния празник на село Давидково, община Баните. Заедно с нея събитието уважи и съветникът от БСП и номиниран за кмет на общината от левицата Севдалин Хъшинов. Стотици жители и гости на селото изпълниха централния площад, където бе организирана богата културна и развлекателна програма.

„Щастлива съм, че представлявам интересите на Давидково в Народното събрание“, обърна се към множеството Янкова. Тя отчете, че въпреки трудностите в държавата всяка година Давидково се обновява и променя. За пример тя посочи, че само за последната година рехабилитирани и обновени улици, нови детски площадки и ремонтирано читалище. „Давидково е живо и със своята духовност – богата читалищна самодейност и автори, които показват красотата на този родопски край“, изтъкна още Янкова. Тя подчерта, че случващото се в селото се дължи на голямото давидковско семейство, начело на което е кметицата Севда Чолакова.

„Винаги ще бъда до давидковци в радостни и тъжни моменти, защото силата на родопчани и единството и родовия корен“, заяви още Янкова. Тя отбеляза и изключителните качества на давидковци – честност, духовност и трудолюбие, с които покоряват цяла Европа. „Поклон и уважение към труда на давидковци. Нека помним всичко родопско и да го славим на всякъде по света“, заключи Дора Янкова.

Вирни се горе