Дора Янкова бе утвърдена за водач на листата на БСП в област Смолян за предстоящите избори

Дора Янкова бе утвърдена за водач на листата на БСП в област Смолян за предстоящите избори

Листата на социалистите- ясна до края на месеца, амбициите- първа сила, с най-малко двама депутати

Националният съвет на БСП издигна Дора Янкова за водач на листата на червените в област Смолян за извънредните парламентарни избори на 5 октомври. Янкова е номинирана за първа в листата и от 10-те общински организации на левицата в областта.

Членът на ИБ на партията и бивш депутат в 42-то Народно събрание бе сред първите одобрени водачи на листи от най-висшия партиен форум.

Огромният брой номинации за Янкова е резултатът от активната й работа като народен представител, привлечените милиони инвестиции за развитието на Смолянския край и приетите решения в социалната и енергийната сфера.

Листата на БСП – Смолян ще е ясна до края на месеца, като ще се състои от 8 души. Със сигурност 3-тото и 8-то място ще са за представители на гражданската квота и коалиционните партньори.

БСП ще се яви на предстоящия вот в коалиционен формат „БСП – лява България”, което подчертава новата лява политика, която се предлага.

Област Смолян ще има право на четирима депутати в 43-тото Народно събрание. Амбицията на родопските социалисти е БСП – първа сила в Смолянска област, с най-малко двама депутати в парламента.

Вирни се горе