Дора Янкова бе избрана за председател на Общинската организация на БСП-Смолян

Дора Янкова бе избрана за председател на Общинската организация на БСП-Смолян

Дора Янкова бе избрана за председател на Общинската организация на БСП- Смолян. Тя бе номинирана от около 80% от основните партийни организации в общината и избрана със 170 гласа от делегатите на конференцията, спрямо 2 гласа, които получи другият претендент инж. Илия Сбирков.

Янкова, която е председател и на областната организация на Левицата поема поста от инж. Атанас Устабашиев, който в продължение на 8 години ръководеше социалистите в община Смолян. Янкова благодари на всички делегати за мощната подкрепа, както и за всеотдайната работа на инж. Устабашиев в изминалите години, които са били знакови за развитието на Смолянска община. Пред стотиците съпартийци в залата на планетариума, Янкова отбеляза, че е горда от направеното за Смолян и региона в изминалите 8 години.

„Смолян се превърна в модел и марка за развитието на държавата, но за съжаление нечестните и фалшифицирани избори миналата есен обърнаха общината в отрицателна посока“, заяви тя и добави, че БСП е с открадната победа от изборите. Тя отбеляза, че въпреки нечестните, изпълнени с натиск, купуване на гласове и манипулaции местни избори, БСП трябва да е с високо вдигната глава, тъй като има с какво да се гордее – изградени 30км. общински пътища, изградени 30 градски улици, обновени 10 училища и детски градини, обновени на 50% водопроводи и канализации, инвестиции за десетки милиони в социални и инфраструктурни проекти, санирани 12 жилищни блока , мощна социална политика в селата, разработени, одобрени и в етап на реализация на над 10 проекта за милиони левове, които сега изпълнява новото ръководство на общината.

Янкова отбеляза, за 6 месеца на управление екипа на кмета Николай Мелемов е натирил от администрацията и селата в общината над 120 души- доказани специалисти, които са подменени с активисти на ГЕРБ без никакви качества. Янкова добави, че името на Смолян е компрометирано с желанието на кмета да закрие ансамбъл „Родопа“ , със създаденото напрежение в планетариума, със закриването на Детско- юношенския ансамбъл, прегазена художествената галерия, закрит зооветеринарен комплекс, грижещ се за популацията на бездомните кучета.

„Ние трябва да преборим изборната машина, да спрем антисоциалната и антинародна политика на ГЕРБ и да възстановим справедливостта, социалната солидарност и икономиката, защото в 21 век не може да семе латиноамериканска страна, където командват мутри и олигарси. Трябва да спечелим изборите заради България, защото отечеството е в опасност и върви към срив, добави Янкова.

Вирни се горе