Димитър Трендафилов - областен председател на АБВ в Смолян

 Димитър Трендафилов - областен председател на АБВ в Смолян

Димитър Трендафилов бе избран за областен председател на ПП АБВ в Смолян. Това стана днес – 21 февруари, на областна конференция на партията, състояла се в зала 2 на РДТ. Делегатите избраха единодушно Трендафилов за лидер на АБВ в областта, след като изтъкнаха неговите заслуги по време на европейските и парламентарните избори. „Благодаря ви за гласуваното доверие. Ще направя всичко възможно да докажа, че изборът ви е правилен. Всички заедно ще развиваме идеите, заложени в нашата организация, ще работим усърдно за силна държава, успяваща нация и достоен живот“, каза новоизбраният председател.

Димитър Трендафилов е роден през август 1960 година в Смолян. По образование е магистър по икономика и магистър по право с юридическа правоспособност. Има 35-годинишен общ трудов стаж като преподавател в Икономическа гимназия в Смолян и в Колеж по Охрана и сигурност –филиал Смолян, директор на Банка ДСК –Девин,финансист на Банка ДСК – Районен клон Смолян , директор на ПКК в Министерство на образованието за регион Смолян и др.

Димитър Трендафилов ще бъде подпомаган от двама заместници – Румен Бечев и Владимир Гърбелов. Областният съвет на АБВ в Смолян се състои от 17 членове, десет от които са председателите на общинските структури в Смолян, Чепеларе, Рудозем, Мадан, Баните, Девин, Доспат, Борино, Златоград, Неделино. По време на областната конференция на партията, на която присъстваха 55 делегати, бе избран и Областен контролен съвет, в чийто състав влизат петима членове. Негов председател стана Панайот Денев.

На областната конференция на АБВ в Смолян присъства и депутатът Петър Кадиев. Той поздрави новоизбраното областно ръководство и му пожела успех. „Предстои ни много работа. Идват избори и ние трябва сериозно да подготвим нашите хора, с които ще влезем в предизборната битка по общини“, каза Кадиев. Той посочи, че за кратко време в Смолянска област партията е успяла да изгради своите структури . „Над 500 са членовете на АБВ в нашия регион, още толкова са симпатизантите ни, които все още не смеят да се афишират“, заяви още народният представител.

Пред присъстващите Петър Кадиев направи кратък отчет на 100-те дни на правителството, като наблегна на инициативите на вицепремиера Ивайло Калфин /АБВ/ в областта на социалната сфера:

  • Осигуряване на коледни добавки за пенсионерите с най-ниски доходи;

  • Увеличаване на минималната работна заплата за 2015 г. с 11,8 %;

  • Увеличаване на средствата за социални дейности с 200 млн. лв. за 2015 г. , при общо намаляване на бюджета;

  • Актуализация на бюджета за 2014 г. и осигуряване на допълнителни 55 млн. лв. за финансиране на предвидените за годината социални дейности;

  • Осигуряване на допълнителни 13 мл лв. за поддържане на програмата за лични асистенти до влизането в сила на новата оперативна програма през април 2015;

  • Увеличаване на минималния осигурителен доход и по-справедливо облагане на трудовите доходи;

  • Увеличаване на тавана на пенсиите за трудов стаж и възраст от 840 на 910 лв. месечно от юли 2015г.;

  • Активни действия и широка обществена дискусия за стабилизиране и дългосрочно укрепване на пенсионната система;

  • Иницииране на законодателни промени за ограничаване на раждаемостта от деца и за предотвратяване на злоупотреби с помощи за майчинство и др.

Вирни се горе