Димчо Михалевски: “Горубсо” – Мадан повече не може да работи

Димчо Михалевски: “Горубсо” – Мадан повече не може да работи

Производството на оловно и цинкова руда в “Горубсо” – Мадан е обречено и заради лошото управление на рудниците няма да може да се възстанови скоро. Това заяви смолянският депутат от БСП инж. Димчо Михалевски, които участва в срещата между протестиращи и социалният министър Тотьо Младенов в Кърджали.

Инж.Михалевски отбеляза, че положението в минното дружество е много тежко и възстановяването му ще е много бавно и тежко. Според депутата няма изгледи за прекратяване на стачката, тъй като предложението на собственика е миньорите да получат по 60% от заплатите си за декември и януари, до два дни след започване на работа на рудниците “Крушев дол” и “Петровица”, а останалите 40% до два месеца, което не се приема от служителите. Тежко е положението и в ОЦК – Кърджали, където също има забавени заплати и изключително тежки и опасни условия на труд. Според народния представител и в Кърджали, и в Мадан и Рудозем няма елементарни условия за труд и мерки за безопасност.

По думите му в последните години двете предприятие умишлено се тласкали към фалит с фиктивни загуби и източване на пари в сметки. Самото управление също е било изключително лошо. Той бе категоричен, че дружеството вече не може да работи.

Вирни се горе