Димчо Михалевски: Единствено ще мерим по делата

Димчо Михалевски: Единствено ще мерим по делата

Народният представител от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски и общинските съветници на БСП- Смолян- Рабие Кьосева, инж. Атанас Устабашиев и Милко Гавазов уважиха жителите на село Виево по случай традиционният празник на населеното място,съобщиха от пресцентъра на партията.

По покана на кмета Венко Палчев (БСП), представителите на Левицата поздравиха стотиците жители и гости на селото. Групата бе придружавана и от Петър Харадинов- член на Областния съвет на партията и инж. Румяна Янчевска – зам.-кмет на община Смолян в мандат 2003-2011г. От трибуната инж. Михалевски поздрави виевци с празника и им пожела да са живи и здрави, и добра земеделска реколта. “Традициите в Родопите винаги са силни, хубави като халищата. Днешните дни не са много лесни, имаме много проблеми и тревоги, свързани с работа, оптимизма, бъдещето, но аз съм сигурен, че както столетия и векове, в Родопите винаги сте били стожера, който е държал духа. Продължавайте да сте така силни и разчитайте на всички приятели, които могат да ви помогнат.

Единствено ще мерим по делата. Ако направим така, че нашите деца имат повече работа и по-добро бъдеще, значи сме си свършили работата, а ако не -ще дойдат други, които да го направят”, заяви народният представител. Празничната програма продължи повече от три часа.

Самодейци от местното читалище пресъздадоха уникална родопска сватба от преди векове. Сцената впечатли особено Генералният консул на Република Турция в Пловдив – Рамис Шен, зам.-председателя на Търгоивско –промишлената палата на Одрин и общински съветник от местния парламент в турския град, които заедно с депутата Ариф Агуш също бяха официални гости на празника. От село Виево има голяма група изселници в Турция, като двама жители на селото са станали дори дипломати, което е уникално признание. След древният обичай за бракосъчетание последваха изпълнения на местни самодейци, както и на читалищни дейци от Арда, Кутела, Славейно и др. Празникът продължи с народно веселие с участието на известния фолклорен изпълнител Николай Славеев. Тържествено слово прозинесе и кмета на селото Венко Палчев. Събитието уважиха кмета на Момчилоцви – Мария Никова и управниците на съседните селища.

По-рано днес съветниците на БСП почетоха традиционните курбани в селата Орешец и Сивино. В село Орешец Рабие Кьосева поздрави местните жители и десетките им гости, като им пожела много здраве, късмет и богата реколта. В село Сивино инж. Устабашиев посочи, че селата са гръбнака на планината, които пазят и предават на поколенията традициите. Той пожела на сивинци много здраве и повече радости.

Вирни се горе