Димчо Михалевски: Безработицата и здравното обслужване са основните проблеми на смолянчани

Димчо Михалевски: Безработицата и здравното обслужване са основните проблеми на смолянчани

Повече от 20 души от област Смолян посетиха приемната за граждани на народните представители от „Коалиция за България” доц. д-р Емилия Масларова и инж. Димчо Михалевски, която се състоя в централата на Левицата в областния град. Заради спешен областен съвет на БСП в Хасково Емилия Масларова не присъства на приемната, но всички социални проблеми, поставени от родопчани, ще й бъдат предоставени, като в края на месеца тя ще информира лично хората за решение на проблемите им.

Основните проблеми, които хората представиха на вниманието на смолянския депутат са високата безработица, здравното обслужване, особено в западната част на областта, заради затворената болница в Девин, ниските пенсии и заплати. Граждани потърсиха помощта на народните представители, заради липсата на средства за извършване на спешни операции. Бяха поставени и благоустройствени проблеми на жители на кв. Устово. Представители на горски кооперации от региона сезираха инж. Михалевски за проблеми с невъзстановени гори. Строителни предприемачи се жалваха от проблема с отпадането на строителни фирми от Регистъра на Строителната камара в България, с което се ограничава достъпа до Обществени поръчки. Жители на селата Хасовица и Писаница подадоха жалба от нерегламентирана паша на животни. Местните се оплакаха, че свободно пуснатите стада унищожават посевите в градините, както и ливадите. Не са редки случаите, когато животните влизат в дворовете на къщите. Вследствие на това районът се замърсява с екскременти и се носи неприятна миризма.

„Безработицата и влошеното здравно обслужване се очертават като най-сериозният проблем за родопчани”, обобщи инж. Михалевски. Според него всичко това е вследствие на недалновидната политика от страна на ГЕРБ, както и липса на специална политика за планинските и погранични региони. Народният представител изрази възмущение от факта, че масово на хората със социални и здравни проблеми не се разяснява какви права имат, както и как да се възползват, макар и от малкото държавни помощи. Всички сигнали, постъпили в смолянската приемна ще бъдат обобщени и до края на месеца всеки ще получи отговор от депутатите.

Вирни се горе