Депутатът от ПП АБВ Петър Кадиев: „Кандидатурата на Ивайло Калфин за президент е сериозна и успешна“

 Депутатът от ПП АБВ Петър Кадиев: „Кандидатурата на Ивайло Калфин за президент е сериозна и успешна“

Издигането на доскорошния вицепремиер и социален министър Ивайло Калфин за кандидат-президент не е случайно. Напротив – добре обмислено и перспективно решение, предложено от лидера на АБВ Георги Първанов и единно гласувано от лявоцентристката коалиция “Калфин – президент”. Зад Калфин с АБВ застават още Движение “Гергьовден” на Любен Дилов-син, Партия на зелените, Сдружение ГОРД, както и партиите “Български лейбъристи” и “Либерали”, Федерация „Активно гражданско общество“.

Заставаме всички зад него, защото Калфин е личност със силна държавническа позиция, защитаващ националните интереси навсякъде по света. Патриот-родолюбец. Изключителен дипломат, владеещ 5 езика. Достъпен е за хората.

Ивайло Калфин има усет за социална справедливост, чувствителност към нуждите на обществото. Той е наистина балансирана личност и може да постига цели с консенснусни решения. Самият той казва: "Независимостта на президента не означава задължително да е във война с управлението, а да сътрудничи с всички останали, когато има ясно определен национален интерес. А тогава, когато може да е коректив – да бъде такъв!“

Нашият народ наистина заслужава да има такъв президент.

Вирни се горе