Депутатът д-р Даниела Дариткова и представители на община Смолян изслушаха проблемите на жителите от Левочево

Депутатът д-р Даниела Дариткова и представители на община Смолян изслушаха проблемите на жителите от Левочево

Да обявят посмъртно Надежда Хвойнева за почетен гражданин на Смолян, поискаха жителите на Левочево, родното село на обичаната народна певица. В събота хората се срещнаха с депутата от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, председателя на ОбС Филип Топов, Замфир Копчев – секретар на общината, Мариана Сивкова – общински съветник, и кметския наместник на селото Ангел Хворев.

Местният общественик Атанас Барбов представи пред гостите основните проблеми на селото. „Имаме една главна улица, и тя не е асфалтирана и е без тротоари. Отсечката към гробищата тъне в кал. Подпорните стени в селото се рушат.

Автобусът, който тръгваше на обяд от Левочево към Смолян е спрян. При управлението на Дора Янкова е продаден частен имот и камбанарията попада в него, но никой не е обърнал внимание на това. Трябва да се прокара път до камбанарията, който ще минава през този частен имот и някой трябва да понесе отговорност за тази грешка. Да не говорим и за осветлението й, което прилича на дискотека и е кич.“, поясни Барбов. Жителите на Левочево имат и сериозен проблем с водоснабядаването, затова поискаха редовна профилактика и основен ремонт на водоема. Те пожелаха читалището да носи името на тяхната емблема Надежда Хвойнева. Също така да се обособи и трапезария за социално слаби.

Депутатът д-р Дариткова изслуша внимателно проблемите на хората и коментира, че при тежките финансови условия ще се търсят оптимални варианти, за да се решат въпросите им. Тя пое ангажимент да съдейства за подобряване на условията в местния лекарски кабинет.

„Конкретните искания, които са от първостепенна значимост за селото са обект на общинския бюджет. Предишното управление на община Смолян не е разплатило услуги за над 10 млн.лв. Поради този факт ние нямаме физическата възможност да изпълним доста ангажименти, защото преди това е харчено без да се плаща. Хората обаче не са виновни и ние трябва да намерим начин да им разплатим договореното и реализираното. За съжаление заварили сме доста неща, които са на ръба на разрухата.“, обясни секретарят на Общината Замфир Копчев. Според него кметският наместник трябва да степенува въпросите, които са от най-голямо значение за селото и да се реализират едно по едно. За решаването на част от тях от община Смолян поеха ангажимент. Председателят на ОбС Филип Топов каза, че ще внесе докладна за обявяването на Надежда Хвойнева за почетен гражданин. Той и Копчев се заемат да помогнат и за водния проблем.

Вирни се горе