Депутатът д-р Даниела Дариткова дари кръв в Смолян

Депутатът д-р Даниела Дариткова дари кръв в Смолян

Депутатът д-р Даниела Дариткова първа дари кръв в доброволната великденска акция, организирана от ГЕРБ – Смолян, под наслов „Да дарим кръв за нуждаещите се!”. В инициативата се включиха седем човека, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ в Смолян.

„Да дариш надежда за спасение в дните преди големия християнски празник Великден е проява на милосърдие и съпричастност. Дарявайки кръв, ние помагаме на друго човешко същество да продължи своя живот. Лично за мен няма по-силно усещане от това да си помогнал на някой в нужда“, заяви депутатът д-р Даниела Дариткова. Тя уточни, че кръвта няма изкуствено създаден заместител, което превръща кръводаряването в животоспасяващ акт.

Д-р Дариткова изрази притеснение, че хората най-често се сещат да даряват кръв, когато техен близък или приятел има нужда. „С кампанията искахме да дадем пример, с който да насърчим редовното и необвързано с облаги кръводаряване, тъй като доброволните кръводарители са изключително малко. Недостигът им води до дефицит на кръв и лоши практики с платени донори“, подчерта народният представител. Тя спомена, че дава кръв за седми път и ще продължи да го прави. „Другото предимство е, че пречистваме организма си и увеличаваме защитните му сили. Така се чувстваме по-жизнени и заредени с позитивизъм“, отбеляза д-р Дариткова.

В кампанията се включиха общинските съветници Борислав Георгиев и Мариана Сивкова, организационният секретар на МГЕРБ- Смолян, Денислав Костов и членове от младежката структура на партията.

ГЕРБ – Смолян, изразява благодарност към екипа на Кръвния център при МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” за тяхната отзивчивост, отговорност, високо ниво на обслужване и човешко отношение към всеки един донор, допълниха от партията.

Вирни се горе