Декларация на ПГ на ПП ГЕРБ

Декларация на ПГ на ПП ГЕРБ

ПГ на ПП ГЕРБ осъжда истеричните ксенофобски изявления, прозвучали по време на откриването на 42-то Народно събрание. За нас е абсолютно неприемливо от най-високата трибуна в страната да бъде насаждана омраза и да бъдат отправяни заплахи за дестабилизация на страната.

След като председателят на ГЕРБ Бойко Борисов призова за спиране на взаимното партийно омаскаряване и декларира, че ПП ГЕРБ ще работи за запазване силата на държавните институции и авторитета на България, неговият призив бе подминат с лекота и от господин Сергей Станишев и от господин Лютви Местан. Волен Сидеров обаче надмина себе си. С речта си днес той ни показа най-уродливата изява на политиката – тонът на омразата и сатанизирането. С тези свои действия в и извън парламента, господин Сидеров продължи да уронва престижа на българските институции. В парламентарната зала сееше омраза и обиди, а извън нея си позволи непристойно да заплашва представител на МВР.

Разбираме, че на господин Сидеров му предстои да премине от думи към действия. На господин Сидеров му предстои да изиграе ролята на живота си, която да осмисли мястото му в политиката. „Българският национализъм е незаобиколим фактор“, каза лидерът на АТАКА през 2005-та – това ни напомни днес Волен Сидеров. Тогава за първи път избирателите класираха АТАКА, но като коалиция, сред представените в Народното събрание. Коректно е да му напомним, че в същата тази 2005-та, след изборите, лидерът на БСП обяви, че е готов да преговаря с всички политически сили, влезли в 40-ото НС, с изключение на АТАКА. Защо? Заради ксенофобията, насаждането на омраза и преосмислянето на членството в ЕС. Тогава условията на АТАКА бяха неприемливи за БСП. Затова ние питаме: Какво се промени днес господин Сидеров?, Какво се промени днес господин Станишев?

В заключение декларираме, че за ГЕРБ има само един път към успеха – европейското развитие. Ще работим и в новия парламент за реализиране на европейските политики за растеж, за прилагане на европейските норми и критерии на управление. Преосмисляне на членството на страната ни в ЕС са неприемливи за нас.

Обръщаме се към всички депутати в името на националните ни интереси и бъдещето на страната, да работим за запазване стабилността в държавата. Нека не се поддаваме на популизъм, защото това много лесно може да събори България от ръба на финансовата скала. Връщане от там няма.

Вирни се горе